dimarts, 3 de febrer del 2009

Els Fotocromos de GORSKII


SABIEU QUE EL SEGLE PASSAT NO ERA EN BLANC I NEGRE?

Mulberry Street, NYC 1900


Les fotografies de Serghei Mijailovich Prokudin-Gorskii (1863-1944) ofereix un viscut retrat d'un món perdut - l'Imperi rus en vigílies de la Primera Guerra Mundial i la revolució en potència. Nascut a Sant Petersburg i es va educar com una farmàcia, Prokudin-Gorskii dedicat la seva carrera a la promoció de la fotografia. A principis de 1900, va desenvolupar una enginyosa tècnica de prendre fotografies en color.

El mateix objecte, va ser capturat en blanc i negre sobre placa de vidre negatius, utilitzant el vermell, verd i blau filtres. A continuació, va presentar aquestes imatges en color en les conferències de diapositives usant un sistema de projecció de llum que afecten a les mateixes tres filtres. Al voltant del 1907 Prokudin-Gorskii previst i va formular un pla per utilitzar els nous avenços tecnològics que s'havien realitzat en la fotografia en color per documentar sistemàticament l'Imperi Rus. A través d'aquest ambiciós projecte, el seu objectiu era educar els escolars de Rússia amb la seva "òptica del color projeccions" de la immensa i variada història, la cultura, i la modernització de l'imperi. El pla va obtenir el suport del Tsar Nicholas II.

Entre 1909-1912, i novament el 1915, Prokudin-Gorskii completat els estudis de les onze regions, especialment viatjant en un automòbil equipat ferrocarril proporcionades pel Ministeri de Transport. Els seus temes anaven des de les esglésies i monestirs medievals de la vella Rússia, als ferrocarrils i les fàbriques d'una nova potència industrial, en la vida quotidiana i el treball de diversos sectors de la població de Rússia. El 1918, havent perdut tots els seus diners i els béns durant la revolució, Prokudin-Gorskii van ser a l'exili, portant amb si només la seva col lecció de prop de 2.000 negatius en placa de vidre i els seus àlbums de fotos.



La col lecció va ser adquirida per la Biblioteca del Congrés (LOC) el 1948 a partir dels seus hereus. El 2001, el nombre de plaques de vidre han estat escanejats i, a través d'un innovador procés conegut com digichromatography, brillants imatges en color s'han produït.

1."L'exposició virtual de l'Imperi que Rússia ha estat atret a milions de persones a tot el món. Quan vaig veure per primera vegada Prokudin-Gorskii les fotografies, m'ha sorprès i fascinat per la qual cosa immediatament va decidir digichromatography provar a mi mateix. He descarregat i restaurat més de 60 imatges que es poden veure en aquest lloc web. Tingueu en compte que aquestes imatges no són acolorida fotografies en blanc i negre. Ells van ser realment preses en color sobre fa cent anys! A causa de molts anys de negligència l'emmagatzematge, la majoria dels negatius es troben en molt mal estat, i em porta hores de treball escrupolós per restaurar la seva brillantor original. És només el començament de l'obra i vaig a continuar. "


"Centenars d'imatges en color únic del passat estan encara a l'espera de ser retornat de nou a la vida."



Sr. Craft;

1. Aquest text d'Alex Gridenko, ha estat simplement traduit de de la seva pàgina web, http://www.gridenko.com/pg1/index2.htm, on trobareu moltes més imatges. Gridenko s'ha dedicat a restaurar aquestes imatges i a possar-les a la mà del públic.

Tantmateix, vull destacar que personalment he descobert a Gorskii d'un dels blocs preferits, Anfix.


I finalment dir, que les fotografies de Gorskii son un llegat etnic i antropologic d'unes magnituds extraordinaries. Hi ha fotografies que ens senblen imposibles, com la que encapçala aquet escrit, i d'altres que fins hi tot les podriem fer avui dia, ja que no ha cambiat ni l'aire. Espero que hageu disfruta tant com jo, i que reusqueu entre les imatges.






webs, enllaç:
























































































































































































































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada